Stiri

Stimați colegi,
Vă anunțăm pe această cale ca evenimentul FRP din februarie 2015 este reprogramat pentru 6 iunie 2015 la hotărârea Consiliului director.
Consiliul Director a decis urmatoarele:
- datorita faptului ca, pina in prezent, si-au confirmat participarea un numar minim de persoane, este necesara reprogramarea Simpozionului FRP.
- evenimentul din 6 iunie va fi sustinut financiar de FRP. In acest sens, nu va exista o taxa de participare, insa numarul participantilor va fi limitat.
- tema simpozionului va fi aceiasi;
- anuntul si programul evenimentului va va fi comunicat curind.

Intrucit acest eveniment a fost decis de AG a FRP, va rugam sa confirmati cit mai curind intentia de participare.

Presedinte,
Dana Dragoteanu Federatia Romana de Psihoterapie anunta cu tristete plecarea dintre noi a respectatului nostru coleg, Doctorul Cristian Furnica. A fost primul presedinte al FRP, un promotor neobosit al psihoterapiei si sanatatii mentale in Romania. Ne vom aminti mereu de tine, de umanitatea ta profunda si suntem recunoscatori ca te-am avut alaturi de noi in lupta impotriva suferintei psihice. Odihneste-te in pace!Asociaţia Română de Psihoterapie
Centrată pe Persoană

Bucureşti, Bd. Magheru nr. 12-14
178/ PJ /2001-80-3/13344, C.I.F.: 14721708

Asociaţia Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană (ARPCP), în calitate de furnizor de cursuri de formare bază acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi Federaţia Română de Psihoterapie (FRP), membră a WAPCEPC, anunţă începerea unui nou curs de formare de bază în Psihoterapie Centrată pe Persoană, în Constanţa şi Sibiu.

Cursul de formare are o durata de 4 ani. După primii 2 ani se poate obţine certificarea ca psihoterapeut practicant în supervizare, iar la finalizarea celor 4 ani de studiu şi îndeplinirea criteriilor de formare, certificarea ca psihoterapeut practicant autonom.

Curricula este structurată şi organizată în conformitate cu prevederile Colegiului Psihologilor din România şi ale Federaţiei Române de Psihoterapie. Formarea este asigurată de psihoterapeuţi formatori ai ARPCP din România şi ai OEGWG din Austria.

Condiţii pentru înscriere:
- absolvenţi cu diplomă de licenţă în: psihologie, medicină sau profesiile asimilate, sau studenţi în ultimul an.
Acte necesare înscrierii:
- copie a diplomei de licenţă şi a foii matricole sau adeverinţă de student;
- CV;
- scrisoare de intenţie;
- cazier judiciar;
- adeverinţă medicală.

Candidaţii vor participa la 2 interviuri cu 2 psihoterapeuţi formatori şi la un workshop de preselecţie.

Număr de participanţi în grup: 12-16 persoane.

Înscrierile se fac în ordinea solicitării până la data de 30 martie 2014.


Persoane de contact:
Daniela Ploeşteanu-Sfîrlea, dana.ploesteanu@gmail.com, tel: 0722 951 177
Mihaela Bonaţiu, mihaelabonatiu@yahoo.com, tel: 0744 671 039
Daniela Crasan, danabadea@hotmail.com, tel: 0745 068 865,

Daniela Ploeşteanu-Sfîrlea, Mihaela Bonaţiu şi Daniela Crasan sunt psihoterapeuţi formatori şi supervizori în PCP formaţi de şcoala de psihoterapie centrată pe persoană OGWG, Austria şi sunt membrii fondatori ai Asociaţiei Române de Psihoterapie Centrată pe Persoană.

Informaţii suplimentare despre criteriile şi structura formării şi reglementări ale Comisiei Profesionale se găsesc pe site-ul Asociaţiei Române de Psihoterapie Centrată pe Persoană. www.psihoterapierogersiana.com


Stimaţi colegi,
 
Vă invităm în data de 14 decembrie 2013 la seminarul „Viziunea şi Strategia FRP cu privire la profesia de psihoterapeut”.
 
Acest eveniment are rolul de a lansa comunităţii de psihoterapeuţi întrebări legate de competenţe, statutul şi identitatea profesională, de asemenea şi modul în care misiunea Federaţiei poate fi pusă în acţiune.
 
Programul propus este prezentat mai jos:
 
11:30 – 11:45 Introducere (Dana Dragoteanu)
11:45 – 12:30 Viziune şi strategie în acţiune (Radu Vulcu)
12:30 – 13:00 Statutul profesiei de psihoterapeut în Europa şi competenţele profesionale (Cătălin
Zaharia)
13:00 – 13:30 Pauză
13:30 – 13:50 Cifra de afaceri a FRP (Petre Rădescu)
13:50 – 14:15 Strategia juridică de implementare a profesiei (Cristian Kameniczki)
14:15 – 15:00 Masa rotundă.
 
Evenimentul va avea loc la Bucureşti, la UZINEXPORT, B-dul Iancu de Hunedoara nr.8, etaj 1, sala Agathe.
 
Vă aşteptăm !
  
Dana Dragoteanu,
PreşedinteCOMUNICAT:FEDERATIA ROMANA DE PSIHOTERAPIE SE SOLIDARIZEAZA CU COALITIA PROFESIONISTILOR DIN SISTEMUL DE SANATATE !VOM PARTICIPA LA MARSUL TACERII DIN 2 NOIEMBRIE 2013, ORA 11.00 - 13.00, CARE VA INCEPE DIN PIATA VICTORIEI, GUVERN !Vom sustine revendicarile colegilor nostrii care au cerut minimum şase la sută din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.VA ASTEPTAM !

 


 Asociatia Romana de Psihoterapie Centrata pe Persoana (ARPCP), in calitate de furnizor de cursuri formare de baza acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si Federatia Romana de Psihoterapie (FRP), anunta inceperea unui nou curs de formare de baza in Psihoterapie Centrata pe Persoana.

Cursul de formare are o durata de 4 ani  (2013-2017).Curricula este structurata si organizata in conformitate cu prevederile Colegiului Psihologilor si ale Federatiei Romane de Psihoterapie si este asigurata de psihoterapeuti formatori ai ARPCP din Romania si ai OEGWG din Austria.

Detalii pe site-ul ARPCP

 


 

FRP, pe langa informatiile legate de componenta si functionarea sa, va pune la dispozitie lista psihoterapeutilor acreditati sau sub supervizare (la propunerile inaintate de fiecare asociatie nationala si acreditate de Comisia Profesionala si Acreditare FRP) si noutati cu privire la: 

 

Programul conferintei:  ProgramPsihodrama2013.pdf

  •  ROMedic - Ghid medical - despre medicina si sanatate

  • ANUNT: Asociatia Romana de Psihoterapie Centrata pe Persoana (ARPCP), in calitate de furnizor de cursuri de baza acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si Federatia Romana de Psihoterapie (FRP), anunta inceperea unui nou curs de formare de baza in Psihoterapie Centrata pe Persoana, in Bucuresti. Detalii...

  • ANUNT: Dragi membrii, in apropierea publicarii urmatorului World Journal "Psychotherapy" ne face placere sa va invitam la luati parte la formarea si completarea rubricilor tematice ale acetesi editii. Numarul urmator va fi publicat in ajunul celui de-al 6-lea Congres Mondial de Psihoterapie. Am aprecia daca ne-ati anunta din timp intentia dumneavoastra de a publica articole. Regulile de trimitere ale articolelor le gasiti aici. Puteti trimite materialele la adresa oppl.doc@gmail.com

  • ANUNT: Dear members of the NAOs and EWAOs, dear Board members, please find enclosed the ECP Document 4.0 which was voted in the AGM in Lisbon - please note that this ECP Document 4.0 replaces all previous versions. Download

  • ANUNT: Dear colleagues of the NAOs, please find enclosed the two new updated versions of the EWAO representatives lists: one detailed Word document and one Excel sheet for an overview. If you know about any changes or news or if there are any problems, you're always welcome to contact our head office. With warmest regards from snowy Vienna, Daniela

  • ANUNT: Stimati colegi, Dianoia – Asociatia de Terapie Familiala si Practica Sistemica, Timisoara, va semnaleaza aparitia revistei ‘Terapia Sistemica / Systemic Therapy’, prima revista de psihoterapie familiala sistemica din Romania. ‘Terapia Sistemica / Systemic Therapy’ este o revista bilingva, articolele fiind publicate in limbile romana si engleza, abordand subiecte variate din domeniul psihoterapiei familiale si practicii sistemice (identitate, context si cultura, educatie, media si politica, interventie sistemica in medicina, psihiatrie, asistenta sociala, psihoterapie etc.

    Revista apare de doua ori pe an, in lunile mai si noiembrie. Pentru mai multe detalii vizavi de criteriile de publicare sau abonamente va rugam sa ne contactati la adresa dianoia.ro@gmail.com.Asteptam cu interes contributiile dvs.

  • ATENTIE: Dragi prieteni, colaboratori, colegi, parteneri, interesati de psihoterapie si doritori sa sustineti activitatea FRP: din impozitul pe care il datorati statului pentru anul 2011, puteti sa dati FRP o cota de 2% !! Simplu. Fara efort

  • Important: Secretariatul FRP: Secretar General: Daniela Ploesteanu: dana.ploesteanu@gmail.com / tel: 0722951177. Corespondenta postala se va trimite pe adresa: Str. Vasile Lascar 18, et. 4, ap. 29, sector 2, Bucuresti 0030442

 
 

Calendar Evenimente

An error has occurred. Error: Calendar Evenimente is currently unavailable.