Registrul evenimentelor științifice

Formarea Profesională Continuă

Membrii Federației Române de Psihoterapie oferă următoarele forme de formare profesională continuă: cursuri, evenimente științifice (anual sau de două ori pe an): conferințe naționale și internaționale, seminarii, workshp-uri, simpozioane, școli de vară/iarnă, grupuri de intervizare.

Participarea la procesul de dezvoltare profesională continua este necesară și obligatorie pentru fiecare membru individual (sub supervizare sau independent) al asociațiilor. Atât Federația Română de Psihoterapie cât și fiecare asociație membră a Federației Române de Psihoterapie au responsabilitatea de a monitoriza acest process.

Dezvoltarea profesională continuă este o cerință a certificării de către Federația Română de Psihoterapie a asociațiilor și a psihoterapeuților, respectînd astfel criteriile EAP privind dezvoltarea profesională continuă.

Sunt cerute în medie 50 de ore pe an de dezvoltare profesională continuă (un total de 250 de ore pe o perioadă de 5 ani). Dezvoltarea profesională continuă poate fi făcută sub următoarele  forme:

  1. Cursuri profesionale avansate sau adiționale în psihoterapie
  2. Supervizare și intervizare în psihoterapie practică/clinică/ în grup și între colegi
  3. Participare la conferințe/simpozioane
  4. Activități profesionale în psihoterapie
  5. Participare la traininguri suplimentare în calitate de supervisor/cercetător/profesor

Niciuna dintre categorii nu va depăși 75 de ore din totalul de 250 de ore/5 ani.