Conferința Europeană de Psihoterapie Integrativă, Praga, 2018

În 2018, capitala psihoterapiei integrative europene este Praga. În acest an, cea de-a 9-a ediție a Conferinței Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă poartă numele „Rădăcinile și Darurile Psihoterapiei Integrative” și se desfășoară între 12 și 14 octombrie 2018, la Praga.

Tematica workshopurilor și a prelegerilor include subiecte ce țin de bazele psihoterapiei integrative, competențele psihoterapeutului integrativ, procesul de integrare ce are loc în practica, cercetarea și formarea în psihoterapie.  Iată câteva dintre titlurile atelierelor deja anunțate:

 • Cum pot să prindă rădăcini neurobiologice în creierul clientului eforturile terapeutice susținute?
 • Cum poate stimula cercetarea în psihoterapie integrarea psihoterapeutică?
 • Ce face ca un psihoterapeut să fie bun?

Conferința va avea loc în clădirea – monument istoric a Universității Charles din Praga, oraș ale cărui clădiri foarte bine conservate reprezintă peste 1000 de ani de dezvoltare culturală a Europei Centrale. În apropierea locului de desfășurare a evenimentului se află Podul Charles, Castelul din Praga și nenumărate muzee, teatre și monumente istorice și arhitecturale.

Detalii despre modalitățile de înscriere, program, cazare și termene limită puteți găsi pe siteul conferinței: http://www.eaip2018.cz/

 

Vă invităm la Conferinţa Naţională Interdisciplinară Stresul, Anxietatea, Depresia (SAD) şi complicaţiile lor, Ediţia a V-a – Managementul de caz al pacientului psihiatric, ce va avea loc în perioada 11-12 mai 2018, la Hotel Ramada Parc, Bucureşti.

 • Huston NPA
 • Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof.Dr. Al. Obregia” Bucureşti
 • Institutul Român de Psihoterapie Integrativă
 • Federaţia Română de Psihoterapie
 • Asociaţia Medicilor Rezidenţi în Psihiatrie din România
 • Liga Română pentru Sănătate Mintală
 • Fundaţia Ana Aslan Internaţional
 • Centrul pentru Inovare în Domeniul Medical Infomedica
 • Platforma www.depresiv.ro
   

Pe parcursul celor două zile de eveniment (vineri 11 mai și sâmbătă 12 mai), lectori de renume din mai multe specialități medicale implicate în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu tulburări de sănătate mintală vor susține prezentări de înaltă ținută științifică și vor dezbate studii de caz.

Coordonatorul științific al evenimentului este Prof. univ. dr. Mirela Manea.

Teme orientative:
 • Impactul vieții de cuplu/izolării sociale asupra psihicului
 • Singuratate în unu, singuratate în doi
 • Tulburările anxios-depresive
 • Perpective noi în toxicologia substanțelor psihoactive
 • Hipertensiunea paroxistică și atacul de panică
 • Anxioliticele și dependența
 • Cele mai frecvente interacțiuni medicamentoase în psihiatrie
 • Sindromul burnout și stresul perceput
Eveniment creditat de către CMR, CFR, OAMGMAMR și CoPSI 
 
Detalii şi înscrieri: http://despre-depresie.ro

Federația Română de Psihoterapie vă invită alături de Houston, Institutul Român de Psihoterapie Integrativă, Asociaţia pentru Medicina Sexualităţii din România (AMSR), Institutul pentru Studiul Tratamentului Traumei la Conferința Națională de Medicina Sexualității Ed. a XVII a.

Coordonator științific: Dr. Radu Mihalca, vicepreședinte AMSR.
 
Invitatul special al acestei ediții este Prof. Dr. Mijal Luria, obstetrician- ginecolog, Director al centrului pentru sănătate sexuală din cadrul Clinicii Hadassah Mt.Scopus, președinte al Societății de Medicină Sexuală din Israel.
 
Evenimentul este creditat EMC și CoPsi.
 
Lectori consacraţi din România şi din străinătate vor prezenta şi vor dezbate teme de interes şi actualitate în cadrul sesiunilor ştiinţifice, care se vor desfăşura pe parcursul a trei zile.
 
Câteva dintre temele complexe abordate în cadrul conferinţei sunt: „Cancerul de prostată şi reabilitarea sexuală”, „Cancerul de sân, uter şi sexualitatea”, „Incontinenţă şi viaţă sexuală”, „Influenţa hormonilor asupra sănătăţii sexuale”, „Tulburări de libidou, excitare şi orgasm”, „Problemele psihosexuale şi managmentul lor”, „Chirurgia urologică/ginecologică şi sănătatea sexuală”, „Disfuncţia erectilă: epidemiologie, factori de risc, lifestyle management, tratament medical/chirurgical/psihologic”, „Ejaculare precoce: epidemiologie, factori de risc, lifestyle management, tratament medical/chirurgical/psihologic”, „Homosexualitatea şi tulburările de gen”.

Anul 2017 marcheaza, pentru psihologia din Republica Moldova, un moment de o deosebita importanta, de reintregire si integrare in cadrul familiei psihologiei europene. Proiectul de Lege a Profesiunii de Psiholog din Republica Moldova este in lucru si beneficiaza de demersuri de inalta tinuta. 
Federatia Romana de Psihoterapie, in calitatea sa de sistem integrat de reprezentare şi colaborare la nivel naţional în domeniul psihoterapiei, saluta acest moment istoric, firesc de altfel, ca reprezentand recunosterea adevaratei valori si experiente a practicii psihologice in Republica Moldova.
Cu aceasta ocazie, mesajul nostru reprezinta o declaratie de sustinere a specialistilor din Republica Moldova si speranta unei colaborari fructuoase pe drumul alinierii la normele si standardele europene de practica a psihologiei si psihoterapiei.
Inmanam cu bucurie Cartea de Onoare a Comunitatii Psihologilor din Republica Moldova spre a cuprinde in ea momentele importante si istorice peste timp!