Legea Privind Organizarea si Exercitarea Profesiei de Psihoterapeut

In urma demersurilor FRP, va anuntam cu bucurie ca pe data de 07.05.2019, a fost depusa la Camera Deputatilor spre dezbatere si aprobare, Legea Privind Organizarea si Exercitarea Profesiei de Psihoterapeut in Romania.

Grupul de lucru al inițiativei ”Psihoterapie pentru România”

Gasiti aici proiectul de lege si Scrisoarea din partea presedintelui  Asociatiei Europene de Psihoterapie, Charles Cassar, de Felicitare si Sustinere a Federatiei Romane de Psihoterapie in eforturile sale de a crea o platforma comuna pentru profesia de psihoterapeut asa cum a fost recomandata de Directiva Europeana 36/2005.


– Proiect Legea Privind Organizarea si Exercitarea Profesiei de Psihoterapeut in Romania
 EAP – European Association for Psychotherapy

Modificări legislative propuse sau adoptate în cadrul specializării psihoterapeuților

Punct de vedere după întâlnirea cu CPR

Legislația privind psihoterapia în Europa

EAP (Asociația Europeannă de Psihoterapie)- Documentul psihoterapiei, propus Comisiei Europene, care subliniază că psihoterapia este o profesie independentă, seprată și diferită de psihologie, psihiatrie și consiliere. Psihoterapeuții au o pregătire de bază la nivel de studii universitare, urmată de o pregătire extrem de specializată la nivel teoretic, însoțită de formare clinică, care include metodologia cercetării specifice psihoterapiei și dezvoltarea profesională continuă. Gama modalităților (ramurilor) psihoterapiei este una vastă, iar profesia de psihoterapeut evoluează în mod constant spre noi abordări teoretice și ale practicii clinice.

Croatia– legislația croată privind psihoterapia

Germanialegislația germană privind psihoterapia

Malta legislația Malteză privind psihoterapia